Sommeræbler

Kasse med Kundbyæbler

Når vi ser på sommeræbler, så er det næsten altid æbler der falder af træet og lægger sig til at rådne på græsplænen. Af vores over 400 æblesorter, er der selvfølgelig også mange af disse sorter. Da vi ikke kan bruge æbler der ligge på jorden, er vi meget opmærksomme, at få dem plukket inden de ender der.

Du kan allerede nu smage mange forskellige æblesorter herude på Hækbæk. Skovfogedæblet, Transparent Blanche, Degneæblet, Sorø, Kundbyæblet, Bøghs Citron og så 4 helt nye sorter som Flemming Thorninger på Sonneruplund har udviklet, Thordis, Nisaba, Di X Kaz og A6, især sidstnævnte har en fantastisk smag, sprødhed og saftighed. Vi tester dem lige nu for at se hvordan de klare, at blive kølet ned. De velkendte sorter Discovery og Collina er også gode lige nu.

Men ellers ser æblehøsten ud til at overstige sidste år, med mindst det dobbelte, så nu skal der skal virkelig mostes, så vi kan leverer most, til helt hen på sommeren næste år. Det vare ikke så længe før vi moster 1. gang, og I skal nok få besked når det er sket.